Tinerii, femeile antreprenoare și imigranții reveniți în țară vor beneficia, în anul 2022, de subvenții în mărime totală de 75 de milioane de lei, pentru a iniția proiecte agricole în mediul rural.

Banii vor fi alocați din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, modificarea Regulamentului privind condițiile și procedura de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele start-up din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Totodată, această modificare va oferi, începând cu anul 2022, posibilitatea unui număr cât mai mare de solicitanți să beneficieze de sprijin financiar din partea statului pentru dezvoltarea unei afaceri proprii și să creeze noi locuri de muncă în țară.

Valoarea proiectului investițional nu poate depăși suma de 1 000 000 lei. Acesta urmează a fi implementat în termen de 24 luni.

Sprijinul financiar din bugetul de stat va fi oferit în două tranșe și va constitui 65% din valoarea investiției, celelalte 35% vor constitui contribuția proprie a participanților la program.

Regulamentul privind condițiile și procedura de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele start-up va fi plasat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și pe cel al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, după publicarea documentului în Monitorul Oficial.