Cerere subvenție stocuri de grâu. Fermierii au termen până la data de 11 mai, inclusiv, să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenția pentru stocurile de grâu. Sprijinul este acoperit atât din fonduri europene, cât și din bani de la bugetul de stat. Măsura va ajunge la producătorii agricoli din sectorul cereale care au avut stocat grâu la data de 1 februarie 2023.

Hotărârea de Guvern nr. 352/2023 a fost publicată în Monitorul Oficial nr.334 din de joi, 20 aprilie, imediat după ce documentul a fost aprobat în ședință de Guvern. Noul ajutor pentru fermieri se derulează prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) iar potrivit directorului general, Adrian Pintea, cererile fermierilor se primesc deja de vineri, 21 aprilie. Producătorii agricoli au la dispoziție 15 zile să ceară banii la APIA, termenul limită comunicat de șeful APIA pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO fiind de 11 mai, inclusiv.

Pentru a beneficia de subvenția la stocurile de grâu, cererile și documentele obligatorii se depun/se transmit în termen de 15 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern, adică de vineri, 21 aprilie. Schema se aplică se aplică la nivel național, iar plățile sumelor reprezentând grantul se efectuează până la data de 30 septembrie 2023.

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat oficial astăzi, luni 24 aprilie că în conformitate cu HG nr. 352/2023, până la data de 11 mai 2023 inclusiv, primește Cereri de acordare a sprijinului financiar pentru producătorii agricoli din sectorul cereale.

Attachments